Hold-up van Roeselare levert de leidersplaats in de Proximus League op

10-12-2016 22:16

Zaterdagavond keken Oud-Heverlee Leuven en Roeselare elkaar in de ogen. Inzet was de eerste plaats in het tweede periodekampioenschap. De thuisploeg was de betere ploeg, maar beet toch in het zand. Roeselare haalde het met 1-2.

Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Ibou zorgde voor de 0-1 op het moment dat de thuisploeg de betere ploeg was. Na een voorzet van Kehli tikte Ibou binnen. Nog voor de rust probeerde OHL langszij te komen, maar geen enkele kans ging binnen.

In het begin van de tweede helft was Roeselare even de betere ploeg en in tegenstelling tot de thuisploeg kon het wel het overzicht omzetten in een goal. Kehli, de aangever van het eerste doelpunt, glipte door de buitenspelval en verdubbelde de score.

Oud-Heverlee ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel die een kwartier voor het einde, maar verder dan de 1-2 van Kostovski kwam het niet. Door de zege staat Roeselare nu in de twee periode alleen aan de leiding. Het telt elf punten. Dat is er één meer dan Lierse, de tweede in de stand, en drie meer dan OHL.