Nieuwe dure ploegmaat voor Lukaku: 'Everton heeft 47 miljoen euro veil'

Nieuwe dure ploegmaat voor Lukaku: 'Everton heeft 47 miljoen euro veil'

29-11-2016 00:01

Everton-manager Ronald Koeman heeft Virgil van Dijk hoog op zijn wensenlijstje gezet. Koeman haalde de Oranje-verdediger een jaar geleden al van Celtic naar Southampton. Nu wil hij hem ploegmaat maken van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. 

De coach is bij zijn nieuwe club Everton op zoek naar een topverdediger na het vertrek van John Stones naar Manchester City. Ashley Williams werd in de zomer als vervanger aangetrokken, maar is niet van het niveau wat Koeman uiteindelijk wil nastreven. Van het hoge prijskaartje van 47 miljoen euro schrikt het kapitaalkrachtige Everton niet, meldt de Mirror.

Van Dijk, een van de beste mannen op het veld bij Southampton tijdens de 1-0 overwinning op Everton zondag, staat ook in de belangstelling van beide clubs uit Manchester. Liverpool wordt door Engelse media ook nadrukkelijk in verband gebracht met de Oranje-verdediger, zeker na zijn grandioze optreden tegen The Reds van ruim een week geleden. Maar de club van Jürgen Klopp zou toch geen interesse hebben.