Red Flames gaan tegen Engeland vol voor groepswinst: ''Dat zou fantastisch zijn''

Red Flames gaan tegen Engeland vol voor groepswinst: ''Dat zou fantastisch zijn''

20-09-2016 15:51

De Red Flames sluiten dinsdagavond vanaf 19u00 in Leuven de EK-kwalificatie af. Onze nationale vrouwenploeg is al gekwalificeerd voor het EK in Nederland, maar wil voor 7.000 toeschouwers in stijl eindigen. Dat zegt bondscoach Ives Serneels.

De Red Flames strijden tegen topland Engeland om de groepswinst. De Engelsen hebben twee punten meer, dus enkel een zege is genoeg voor de eerste plaats in Poule G. Winst is ook het doel. ''We kunnen onze groep nog winnen en klimmen op de ranking om misschien bij de EK-loting in de derde pot te raken. Bovendien zijn we ongeslagen in de groep en het zou fantastisch zijn als dat zo zou blijven. Dat willen we'', aldus Serneels tegenover Sporza.

Na afloop wordt sowieso de historische plaatsing voor het EK gevierd, want dat feestje was even uitgesteld. ''We vatten de match aan met de instelling van een echte sporter. We hadden al 1,5 jaar geleden afgesproken dat we de avond van de kwalificatie een feestje zouden bouwen. Maar de vrouwen waren de eersten om te zeggen dat we dat moesten uitstellen."

Serneels gaf zijn speelsters vorige week vrijdag het prachtige nieuws op de luchthaven. Dankzij resultaten op andere velden behoorde België zeker tot de zes beste nummers twee. Het zorgde voor veel ontlading bij de selectie. Serneels besefte alles pas de volgende ochtend. ''Ik was blij dat ik met mijn vader rustig op de duiven kon letten, dat hielp me om te ontstressen. Daarna ben ik er weer ingevlogen'', aldus de succesvolle bondscoach.