Interim-coach Caluwé is trots na moeilijke week: ''Chapeau voor de ploeg''

Interim-coach Caluwé is trots na moeilijke week: ''Chapeau voor de ploeg''

10-09-2016 23:20

Tom Caluwé debuteerde zaterdagavond als hoofdcoach in de hoogste klasse. De ex-Rode Duivel zat als interim-coach op de bank bij KV Mechelen en boekte succes. Hij zag hoe zijn ploeg drie punten pakte ten koste van Sint-Truiden: 2-0.

KV Mechelen kwam in het eigen AFAS-stadion vroeg op voorsprong, maar had het lange tijd lastig tegen STVV. Uiteindelijk werd toch de eerste thuiszege geboekt. Caluwé gaf na afloop de credits aan de spelers. "We begonnen goed, maar na de 1-0 hadden we het erg moeilijk. Chapeau voor de ploeg, zeker na een onverwacht moeilijke week'', zei hij tegen Sporza.

De interim-trainer was ook de supporters dankbaar. "Ik wil ook het publiek bedanken voor de steun, want het spel was niet altijd even mooi. Bij de 2-0 beseften we dat we drie belangrijke punten gingen pakken. Als je ziet waar we nu staan, zijn we heel goed gestart."

Voorlopig blijft het bij dit ene optreden als eindverantwoordelijke. KVM-voorzitter bevestigde na de match dat de deal met Yannick Ferrera bijna afgerond is. Caluwé schikt zich onder de nieuwe coach zonder enige moeite weer in de rol van assistent. "Ik heb geen ambitie als hoofdcoach en voel me perfect in mijn rol als assistent. We hebben al gesproken met Yannick Ferrera, een geweldige trainer die echt zou passen bij Mechelen."