Ondanks Nederlandse en Turkse interesse koos Veldwijk toch voor KV Kortrijk

Ondanks Nederlandse en Turkse interesse koos Veldwijk toch voor KV Kortrijk

09-09-2016 16:39

KV Kortrijk kon op het einde van de zomertransferperiode nog uitpakken met de komst van Lars Veldwijk. De Nederlander zag zich genoodzaakt om zijn contract bij Nottingham Forest te verbreken.

"Ik kreeg te weinig speeltijd. Het voetbal was er goed, de sfeer en de accommodatie perfect, maar dan kwam een nieuwe trainer en die wou me niet. Ik stelde vast dat ik pas derde spits was en dat ik beter kon opstappen", zegt de spits in Het Laatste Nieuws. Kortrijk toonde interesse, maar de spits leek te duur. "Ik had nog een contract voor één jaar en Nottingham vroeg meer dan één miljoen voor mij. Er was wel interesse uit Nederland en Turkije, maar alleen Kortrijk was concreet."

De Kerels konden hem uiteindelijk transfervrij overnemen. "Het was 31 augustus om negen uur 's avonds toen ik een persoonlijk akkoord had met Kortrijk. Dan heb ik naar Nottingham gebeld en gezegd: 'Ofwel laat je me gaan voor niks, of ik sta overmorgen weer bij jullie.'" 

Bij Kortrijk lijken ze een straffe speler aangetrokken te hebben. De spits was voor hij naar Engeland vertrok actief voor PEC Zwolle. Daar was hij goed voor veertien doelpunten en negen assists in 36 wedstrijden.