Vertonghen naar de Serie A? 'Ex-trainer wil inspanning doen'

Vertonghen naar de Serie A? 'Ex-trainer wil inspanning doen'

18-08-2016 00:13

Een Italiaanse hereniging tussen Frank de Boer en Jan Vertonghen staat mogelijk voor de deur. Internazionale zou zich in Londen hebben gemeld met een ruilvoorstel.

De Boer, net aangesteld bij Inter, heeft er volgens Sky Sport Italia expliciet op aangedrongen om Vertonghen naar Milaan te halen. Onze 29-jarige landgenoot is door zijn contract tot de zomer van 2018 een dure klant, maar De Boer ziet in Vertonghen de ontbrekende schakel voor de Inter-verdediging. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Ajax.

Om Tottenham te overtuigen van een deal, zou Inter bereid zijn om Marcelo Brozovic de omgekeerde weg te laten bewandelen. De gewilde middenvelder uit Kroatië heeft een transferwaarde van zo'n dertig miljoen euro, maar Tottenham wil desondanks een extra bedrag zien voordat Vertonghen groen licht krijgt voor een vertrek.

De Boer kiest met het aanbieden van Brozovic eieren voor zijn geld. De Kroaat heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Juventus, maar de leiding van Inter ziet dat niet zitten en hoopt van de nood een deugd te maken door Vertonghen aan te trekken. Tottenham lijkt op dit moment weinig te voelen voor een vertrek van de oud-Ajacied.