OFFICIEEL: Belgen van Everton verwelkomen een nieuwe ploegmaat

OFFICIEEL: Belgen van Everton verwelkomen een nieuwe ploegmaat

02-08-2016 17:38

Ronald Koeman staat op het punt zijn tweede transfer als manager van Everton af te ronden. Idrissa Gueye, middenvelder van Aston Villa, is aangekomen in Liverpool. Hij wordt zo een ploegmaat van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

Gueye heeft inmiddels een medische keuring ondergaan. Engelse media verwachten dat hij later op de dinsdag óf woensdag gepresenteerd wordt op Goodison Park. Everton betaalt naar verluidt de ontsnappingsclausule van 8,4 miljoen euro in het Villa-contract van de 26-jarige Senegalees.

Koeman hoopt met Gueye een stofzuiger voor het middenveld binnen te halen. De verwachte aanwinst wordt vergeleken met N'Golo Kanté, die afgelopen seizoen veel indruk maakte in de kampioensploeg van Leicester City en daarmee een miljoenentransfer naar Chelsea afdwong.

Gueye wordt de tweede aankoop van Koeman als manager van Everton, na de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg. De ervaren keeper kwam voor voor één miljoen over van tweedeklasser Fulham. In de tussentijd schijnen Koeman en co. ook te werken aan de komst van Swansea City-aanvoerder Ashley Williams.

Update 17u38: De transfer is officieel. Idrissa Gueye komt over van Aston Villa en tekent voor vier seizoenen, melden zowel Everton als Aston Villa dinsdag. Met de deal is volgens Engelse media 8,4 miljoen euro gemoeid.