OFFICIEEL: Villarreal trekt vervanger voor nieuwe Bruggeling aan

OFFICIEEL: Villarreal trekt vervanger voor nieuwe Bruggeling aan

09-07-2016 12:48

Villarreal heeft de komst van Alfred N'Diaye officieel gemaakt. De fysiek sterke middenvelder komt over van Real Betis Sevilla en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend aan de Spaanse kust.

De Yellow Submarine telt volgens Marca 7,5 miljoen euro neer voor de Fransman, die naast het middenveld ook uit de voeten kan als centrale verdediger. De transfersom kan verder oplopen tot een totaalbedrag van negen miljoen euro, afhankelijk van variabele bonussen. N'Diaye moet Tomas Pina opvolgen, die afgelopen week werd aangetrokken door Club Brugge. Voor de Spaanse subtopper is het na Denis Cheryshev de tweede grote zomeraankoop. De Rus kwam eerder al over van Real Madrid.

Met de verkoop doet Betis Sevilla op financieel gebied goede zaken: twee jaar geleden werd de 26-jarige middenvelder voor 2,5 miljoen euro gekocht van het Engelse Sunderland. Voor de Andalusiërs zal N'Diaye zeer waarschijnlijk niet de enige vertrekker zijn: onder meer ook Rafael van der Vaart staat op het punt te vertrekken bij Real Betis Sevilla. Slecht nieuws dus voor Charly Musonda Junior, die wordt uigeleend aan de Spaanse club.