OFFICIEEL: Club legt beoogde opvolger van Simons vast

OFFICIEEL: Club legt beoogde opvolger van Simons vast

04-07-2016 17:23

Club Brugge heeft zijn gewenste versterking binnen. De transfer van Tomas Pina zit namelijk in de afrondende fase, want enkel de medische testen staan een overgang nog in de weg. Dat werd ook bevestigd door de club.

De 28-jarige Spanjaard kwam maandag in ons land aan. Hij zal daarna zo spoedig mogelijk de medische testen afleggen bij de landskampioen. Volgens Het Nieuwsblad vinden die nog maandagavond of anders dinsdagochtend plaats. Wanneer er geen problemen worden ontdekt, tekent de speler van het Spaanse Villareal FC een contract voor vier seizoenen bij Blauw-Zwart. Eerder meldde het Spaanse Marca al dat Club circa drie miljoen euro voor hem betaalt.

Pina is een speler met veel ervaring en wordt gezien als een beoogde vervanger voor Timmy Simons. Pina is een verdedigende en controlerende middenvelder, die eerder ook uitkwam voor Mallorca. Hij speelde al liefst 161 duels op het hoogste niveau in Spanje en had bij Villareal FC nog een contract tot medio 2018. Het afgelopen seizoen kwam hij in totaal tot 36 optredens voor zijn club, waarin hij één keer scoorde.