Van Holsbeeck geeft toelichting: Hopen vrijdag nog tot akkoord te komen

Van Holsbeeck geeft toelichting: "Hopen vrijdag nog tot akkoord te komen"

17-06-2016 11:10

Mogelijk wordt de overgang van René Weiler naar RSC Anderlecht vrijdag helemaal geofficialiseerd. De Belgische recordkampioen bereikte al een akkoord met de trainer op persoonlijk vlak, nu moet het enkel met zijn club 1.FC Nürnberg nog tot een overeenkomst komen. Manager Herman Van Holsbeeck licht toe.

Bij het Duitse Sport 1 onthult Van Holsbeeck wat meer details over de overeenkomst met de Zwitserse coach. "We hebben met hem een contract voor twee jaar afgesloten," klinkt het. "Wij wilden Weiler hebben en hij wilde naar ons komen."

Met Nürnberg moet paars-wit wel nog op dezelfde golflengte geraken wat betreft de afkoopsom voor Weiler, die immers nog een contract heeft bij de Duitsers. "Er wordt enkel nog over geld gesproken," geeft Van Holsbeeck toe. De tweedeklasser zou 700.000 euro vragen voor haar trainer. 

Anderlecht probeert dat bedrag echter wat te drukken. "We hebben sportief directeur Bornemann een aanbod gedaan en hopen dat we de deal vandaag (vrijdag, nvdr) nog kunnen finaliseren," aldus Van Holsbeeck.