'Uitgeleende Gentenaar maakt indruk en wekt belangstelling op'

'Uitgeleende Gentenaar maakt indruk en wekt belangstelling op'

29-05-2016 14:41
0

AA Gent speelde een uitstekende Champions League-campagne en draaide ook in de competitie lang me voor de titel. De sterspelers wekken dan ook interesse vanuit het buitenland op, maar ook uitgeleende Gent-spelers maken indruk. William Troost-Ekong is daar één van.

De centrale verdediger wordt dit seizoen door de Buffalo's uitgeleend aan het Noorse Haugesund, waar hij een goede indruk maakt. De 22-jarige Nigeriaan, die in Nederland geboren werd, kwam vorige zomer gratis over van Groningen en werd meteen verhuurd. In Noorwegen heeft hij zich in de belangstelling van het Noorse Rosenborg en het Engelse QPR gespeeld, meldt All Nigeria Soccer.

Gent wil de speler echter graag houden en praatte al met hem over de toekomst. De huurovereenkomst loopt normaal tot eind 2016, maar de verdediger zou volgend seizoen graag zijn kans gaan bij de Buffalo's. Troost-Ekong heeft nog een contract tot medio 2018 in de Ghelamco Arena. Hij kwam al vier keer uit voor de nationale ploeg van Nigeria, nadat hij eerst bij de Nederlandse jeugdelftallen speelde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie