'Anderlecht haalt jonge doelman weg bij Waasland-Beveren'

'Anderlecht haalt jonge doelman weg bij Waasland-Beveren'

23-04-2016 07:45

Anderlecht greep eerder deze week naast Nick Shinton, een toptalent van Racing Genk. Paars-wit is dan maar voor een andere jeugdkeeper gegaan: Rik Vercauteren komt over van Waasland-Beveren.

De 15-jarige Vercauteren kwam volgens Anderlecht Online zijn kunnen laten zien op een talentendag, die specifiek gericht was op spelers uit het jaar 2001. Kennelijk maakte hij aardig wat indruk, want hij werd meteen binnengehaald. Vercauteren speelde 8 jaar voor Waasland-Beveren, maar mag het nu een niveau hoger gaan proberen. 

Het scoutingsapparaat van Anderlecht valt zelden stil, zeker bij de jeugd niet. Toch kreeg het een stevige klap door het mislopen van Shinton. Die doelman geldt als het grootste Belgische talent uit zijn leeftijdsgroep, terwijl Vercauteren een nobele onbekende is. Anderlecht kan zich echter troosten met het feit dat het de 16-jarige Mile Svilar al binnen de rangen heeft, die vanaf volgend seizoen vermoedelijk al bij de A-kern zal zitten. Hij wordt getipt als één van de grootste talenten van Europa.