'Eeuwige belofte moet zijn koffers pakken bij Anderlecht'

'Eeuwige belofte moet zijn koffers pakken bij Anderlecht'

21-04-2016 11:11

Anderlecht gaat volgend seizoen niet meer verder met doelman Thomas Kaminski: dat weet Het Laatste Nieuws. De 23-jarige Kaminski gold als een groot talent, maar is de laatste jaren gestagneerd.

Anderlecht haalde Kaminski in 2011 binnen, hij had toen al mooie dingen laten zien bij het ter ziele gegane Germinal Beerschot. Op termijn zag het bestuur een opvolger voor Silvio Proto in hem, maar hij kreeg eerst uitleenbeurten aan Oud-Heverlee Leuven, Famagusta en momenteel aan het Deense FC Kopenhagen. Nu hij daar geen basisplaats kan veroveren heeft Anderlecht genoeg gezien: Kaminski krijgt voor volgend jaar geen plaats in de A-kern, ook al loopt zijn contract nog tot 2018.

Kaminski moet ook vertrekken omdat Anderlecht plaats wil maken voor de jonge Mile Svilar. Die 16-jarige doelman geldt als één van de toptalenten in zijn jeugdcategorie. Het lot van de andere keepers bij Anderlecht is overigens onduidelijk. Silvio Proto zou gratis kunnen vertrekken, de vraag is nu of Davy Roef dan eerste doelman wordt. Het Laatste Nieuws maakt gewag van een uitleenbeurt. Het contract van Frank Boeckx loopt deze zomer af en wordt vermoedelijk niet verlengd.