Liverpool-coach Klopp rekent op Origi bij zijn terugkeer in het Westfalenstadion

Liverpool-coach Klopp rekent op Origi bij zijn terugkeer in het Westfalenstadion

07-04-2016 20:13

Hét Europa League-duel van donderdagavond is die tussen Borussia Dortmund en Liverpool. Om 21:05 uur treffen beide grootmachten elkaar in het Signal Iduna Park. Divock Origi start in de basis bij Liverpool.

Het duel staat natuurlijk in het teken van de terugkeer van Jürgen Klopp. De Duitse coach van Liverpool kende grote successen met Dortmund, met wie hij onder meer landskampioen werd en de Champions League-finale bereikte. Klopp koos vorige zomer voor een nieuw avontuur bij Liverpool, maar geldt bij zijn oude club nog altijd als een held.

Origi neemt positie in de punt van de aanval. Daardoor neemt Daniel Sturridge plaats op de bank. Simon Mignolet verdedigt het doel van Liverpool. Dortmund wordt als favoriet gerekend, maar met Klopp heeft Liverpool de ideale informant in de rangen.

De opstellingen
:

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer; Castro, Weigl, Durm; Mkhitaryan, Reus; Aubameyang.

Liverpool: Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Henderson, Can, Milner, Lallana, Coutinho; Origi.

Ook de overige drie kwartfinales worden donderdagavond gespeeld. Sporting Braga ontvangt Shakhtar Donetsk, Sparta Praag trekt naar Villarreal. In Bilbao staat het Spaans onderonsje tussen Athletic Club en Sevilla op het programma. Sevilla won de vorige twee edities van de Europa League.