Turks voetbal krijgt van eigen supporters een rode kaart na ongeziene match

Turks voetbal krijgt van eigen supporters een rode kaart na ongeziene match

23-02-2016 14:31

De Turkse voetbalcompetitie werd zondag even wereldnieuws. Tijdens de wedstrijd tussen Galatasaray en Trabzonspor (2-1) werden maar liefst 4 rode kaarten getrokken. Luis Pedro Cavanda kreeg ook een rode kaart in deze partij. Na deze wedstrijd zijn er in de Turkse stad Trabzon protesten uitgebroken tegen het Turkse voetbal.   

4 Rode kaarten, dat was de balans na de wedstrijd tussen Galatasaray en Trabzonspor. Trabzonspor stond nog maar met 6 veldspelers op het plein tegen het einde van wedstrijd. Cavanda kreeg de 3de rode kaart van zijn ploeg. Hierna gaf Salih Dursun, een medespeler van Cavanda, de scheidsrechter een rode kaart en mocht hij zich ook gaan douchen.

Nu krijgen de spelers van Trabzonspor steun uit onverwachte hoek. In de straten van Trabzon zijn er sinds zondagavond protesten uitgebroken. De voetbalsupporters uiten hun ongenoegen tegenover de beslissingen van de scheidsrechter en tegenover het feit dat de Turkse voetbalbond hier niets aan doet. Deze fans dragen allemaal een rode kaart met zich mee. Die kaart moet een symbolische rode kaart voor het Turkse voetbal betekenen. Zo meldt Het Laatste Nieuws.