Brillant in de wolken met transfer: Lampard, Villa en Pirlo, dat wordt magisch'

Brillant in de wolken met transfer: "Lampard, Villa en Pirlo, dat wordt magisch'

Gepubliceerd: zaterdag 30 januari 2016 om 11:48za 30-01-2016 om 11:48

Frederic Brillant ruilde KV Oostende voor New York City. Een opmerkelijke transfer voor de Fransman, die in de Verenigde Staten ploegmaat wordt van Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa.

"Eerlijk: ik dacht niet dat zo’n transfer nog voor mij was weggelegd", zegt Brillant in Het Nieuwsblad. "Ik had geen vaste basisplaats meer bij KVO en ploegmaats die in hetzelfde schuitje zaten vertrokken naar tweede klasse. Gelukkig speelde ik door blessures wel negentig sterke minuten op Anderlecht (1-1) en daar zat toevallig een Amerikaanse scout. In de VS zijn ze blijkbaar gek van verdedigers uit België, want ze haalden al Ciman en Jelle Van Damme en nu wilden ze mij."

"Na 3,5 seizoenen gunde Oostende mij deze transfer wel. New York behoort samen met Melbourne City, het Japanse Yokohama en Manchester City tot dezelfde voetbalgroep waardoor ik mijn medische tests in het oefencomplex van Man City moest afleggen", stelt Brillant. "Echt, daar stap je een andere wereld binnen. Die oefenvelden, die apparatuur...Ik mocht er kijken naar de training van Man City en was onder de indruk van Aguëro, terwijl ook Kompany passeerde."

"Ik doe dit dus niet voor het geld. Anders ging ik wel naar Qatar. Uiteraard verdien ik wat meer dan bij KVO, maar een flat in het hartje van New York kan ik niet betalen. In Amerika werken ze met een salarisplafond van 400.000 dollar per jaar en slechts drie spelers per ploeg mogen dat overschrijden. Je mag eens raden wie: Villa, Lampard en Pirlo", aldus Brillant.

"Maar alleen al voor die toppers wilde ik naar daar. Dat zijn spelers die met Barcelona, Chelsea en Juventus alles wonnen. Mijn eerste pass van Pirlo of dat eerste duel met Villa: dat wordt magisch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws