In het kort: Lewandowski beslissend voor Bayern, Kabasele weer welkom

22-01-2016 22:49

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bayern moeizaam langs HSV
Bayern München heeft de Bundesliga hervat met een nipte overwinning op Hamburger SV (1-2). De Duitse recordkampioen mocht Robert Lewandowski bedanken. De Poolse goalgetter opende voor rust de score vanaf de strafschopstip en tekende na rust voor de winnende treffer. Tussendoor maakte Xabi Alonso onbedoeld gelijk via een eigen doelpunt.

Levante haalt Rossi
Giuseppe Rossi mag zich officieel speler van Levante noemen. De Spaanse club neemt de aanvaller over van Fiorentina. Rossi gold ooit als een groot talent bij Manchester United, maar kende in de loop der jaren veel blessureleed. De Italiaan speelde al eerder in de Primera División, want in het verleden droeg hij het shirt van Villarreal.

De Graafschap doet weer beroep op Kabasele
Nathan Kabasele is in genade aangenomen bij De Graafschap. De aanvaller, die gehuurd wordt van Anderlecht, lag overhoop met de Eredivisie-club, omdat hij niet was komen opdagen bij de kerstbrunch. Daardoor deed trainer Jan Vreman geen beroep op hem tijdens het trainingskamp in Turkije en de competitiewedstrijd tegen Excelsior (2-0) van vorige week. Inmiddels hebben beide partijen de vrede gesticht.