Genk laat het niet bij één spits: Limburgers denken aan IJslander

Genk laat het niet bij één spits: Limburgers denken aan IJslander

28-12-2015 07:00

Het ziet ernaar uit dat Genk van plan is om zich tijdens de wintertransferperiode stevig te gaan versterken. De Limburgse club voert momenteel gesprekken met de IJslandse spits Kolbeinn Sightorsson, die komt momenteel uit voor het Franse Nantes.

Sigthorsson zou volgens Het Laatste Nieuws in de belangstelling staan van Racing Genk. De eerste gesprekken zijn al gevoerd en de IJslandse spits lijkt in de wintertransferperiode naar Genk te gaan vertrekken. Samen met de Tanziaanse spits Mbwana Samata moet hij het nieuwe spitsenduo vormen bij de Limburgers.

Sightorsson verhuisde begin dit seizoen voor 3,5 miljoen euro naar Nantes, maar een groot succes is die transfer nog niet geweest. Hij kon in veertien wedstrijden slechts één keer scoren en is de laatste weken ook niet meer in de selectie van de Franse club opgenomen.

IJsland speelt de komende zomer het EK en Sightorsson wil zijn deelname aan het toernooi niet hypothekeren door te vaak op de bank te zitten. Hij wil daarom nieuwe oorden opzoeken. Genk zou de bestemming moeten worden. De IJslander speelde voordien vier seizoenen voor Ajax, waar hij 35 doelpunten scoorde in 106 wedstrijden.