Deal bijna rond: Racing Genk haalt peperdure spits binnen

Deal bijna rond: Racing Genk haalt peperdure spits binnen

27-12-2015 22:02

Eerder deze week meldden we al dat Racing Genk interesse heeft in de Tanzaniaan Mbwana Samata. Blijkbaar is die interesse erg concreet, want voor de lokale media is de transfer nu al een feit.

Volgens het Congolese Soka25 staat Samata op het punt om voor Racing Genk te tekenen, en dat voor een transfersom rond de 2,5 miljoen euro. Samen met zijn manager Moise Katumbi zal hij afreizen voor de onderhandelingen, maar die lijken maar een futiliteit te zijn. Het Genkse bestuur heeft kennelijk wel wat vertrouwen in de 23-jarige, want hij mag meteen een contract van 4,5 jaar komen tekenen. Eén ding is duidelijk: Samata moet het schot in de roos worden dat Genk in Play-Off 1 krijgt.

Samata denkt zelf ook dat de overgang helemaal in kannen en kruiken is. Hij reageert op de transfer in Daily News. "Ik heb alles gegeven voor TP Mazembe, maar ik denk dat het nu tijd is om naar België te gaan. Ik wil daar beter worden en wedijveren met de grootste teams van Europa. Het is de droom van iedere speler op uiteindelijk op het hoogste niveau te mogen spelen", aldus de goalgetter.