Groep G: Chelsea blijft steken op remise, Porto neemt koppositie over

20-10-2015 22:44

Chelsea is er op bezoek bij Dinamo Kiev niet in geslaagd om een overwinning te boeken. De Londenaren bleven in Oekraïne steken op een doelpuntloze remise. FC Porto kende in eigen huis geen problemen met Maccabi Tel Aviv en nemen de koppositie in Groep G over.

Net als in de Premier League presteert Chelsea ook moeizaam in de Champions League. Zo werd de eerste wedstrijd verrassend verloren bij FC Porto (2-1), maar werd er wel gewonnen van Maccabi (4-0). Omdat Dinamo net als Porto vier punten uit haar eerste twee duels vergaarde, hadden de Londenaren dinsdagavond een overwinning nodig om minimaal de tweede plaats over te nemen. Daar slaagde de ploeg van trainer José Mourinho echter niet in. Namens de Engelsen was Willian nog wel dichtbij een treffer, maar zijn inzet belandde op de lat.

FC Porto - Maccabi Tel Aviv
Porto moest in eigen huis zien af te rekenen met Maccabi en slaagde in die missie. De Portugezen sloegen voor rust tweemaal keihard toe. Eerst opende Vincent Aboubakar na 37 minuten de score, waarna Yacine Brahimi vier minuten later de eindstand op 2-0 bepaalde. Porto gaat daardoor aan de leiding in Groep G.