'Neymar moet duizelingwekkend bedrag aftikken na transfer naar Barcelona'

'Neymar moet duizelingwekkend bedrag aftikken na transfer naar Barcelona'

25-09-2015 20:32

Neymar kan niet meer bij zijn rekeningen. De ster van FC Barcelona wordt verdacht van belastingontduiking rondom zijn transfer van Santos naar Barça. Naar aanleiding daarvan hebben Braziliaanse autoriteiten de rekeningen van Neymar en zijn familieleden geblokkeerd.

Ook de rekeningen van aan Neymar gerelateerde ondernemingen zijn bevroren. Gezamenlijk hebben deze rekeningen een geschatte 'waarde' van ongeveer 42,5 miljoen euro. De rechtbank in São Paulo oordeelde vrijdag dat de Braziliaanse staat nog 14,25 miljoen euro tegoed heeft van de 23-jarige Neymar. Dit komt voort uit de periode tussen 2011 en 2013. En juist in die periode verkaste de Braziliaan naar Barça.

Carlos Muta, één van de rechters, verklaarde dat Neymar belastingaangifte heeft gedaan voor 'slechts' 4,3 miljoen euro. "Neymar is zelf in z'n geheel verantwoordelijk voor de aangifte inkomstenbelasting", stelde Muta volgens diverse Braziliaanse media. Het is dan ook daarom dat Neymar aansprakelijk wordt gesteld. Als de sterspeler het ontbrekende bedrag van ruim veertien miljoen alsnog voldoet, zal hij waarschijnlijk niet worden vervolgd.