Standard haalt geheim wapen uit vergeetput: Ik ben weer honderd procent voetballer
Ervaren man wil er weer tegenaan

Standard haalt geheim wapen uit vergeetput: "Ik ben weer honderd procent voetballer"

01-07-2015 13:23
1

Met Ivan Santini en Anthony Knockaert heeft Standard deze zomer al twee interessante versterkingen beet, maar het grootste mysterie wordt toch Jonathan Legear. Haalt hij zijn oude niveau terug, of gaat hij een matig seizoen tegemoet? Hij heeft er zelf in ieder geval vertrouwen in.

Legear weet dat hij bij Standard zijn laatste kans moet grijpen, maar is niet echt nerveus. Hij gelooft volop in zijn kwaliteiten. "Ik heb drie landstitels behaald en ook in Europa gespeeld, die ervaring wil ik bijbrengen aan de groep.", begint hij zijn verhaal in Sudinfo. "Ik ga mijn best doen voor dit team, we hebben ook een heel goede balans tussen spelers die in de ruimte gaan en spelers die de bal in de voet willen", kijkt hij al volop uit naar dit seizoen.

Waar Legear wel nog problemen mee heeft is het moordende ritme van coach Slavoljub Muslin. Die zijn conditionele trainingen zijn naar verluidt loodzwaar. "Het is twee jaar geleden dat ik nog zo intensief gewerkt, het gaat niet iedere dag met de glimlach. Maar het is gelukkig maar één maand van de twaalf, daarna moeten we die conditie vooral onderhouden. Het is niet onoverkomelijk. Het was niet evident, maar ik ben nu terug honderd procent voetballer".