Eerste megatransfer van Milan een feit: Zuid-Amerikaanse spits kost 35 miljoen
28-jarige Colombiaan wilde graag naar Italië

Eerste megatransfer van Milan een feit: Zuid-Amerikaanse spits kost 35 miljoen

12-06-2015 22:10
2

Jackson Martinez maakt definitief de overstap van FC Porto naar AC Milan. De transfer van de Colombiaanse spits hing al enkele dagen in de lucht. Vrijdagavond heeft de voorzitter van de Portugese topclub het nieuws bevestigd. 

Jorge Da Costa, preses van Porto, verklaart tegenover Porto Canal dat Martinez naar Italië verkast. "Jackson heeft gekozen, hij gaat naar AC Milan. Voordat hij op vakantie ging, heeft hij ons al laten weten dat hij Porto wil verlaten. Zijn transferclausule is bekend en ligt vast. Hij wil naar Milaan, zij zijn bereid dat bedrag te betalen. Dat maakt ons verder ook weinig uit. Ik gun hem al het geluk", aldus de voorzitter.

AC Milan, dat naar verluidt 35 miljoen euro neertelt voor de 28-jarige goalgetter, heeft de transfer zelf nog niet wereldkundig gemaakt. De gevallen grootmacht uit de Serie A werd onlangs deels overgenomen door een Thaise miljardair en willen deze zomer voor spektakel zorgen op de transfermarkt. Na Martinez moet ook Zlatan Ibrahimovic naar San Siro komen

Update 22.19: Ook Milan bevestigt komst Martinez

Kort na de medeling van FC Porto heeft ook AC Milan de transfer van Jackson Martinez wereldkundig gemaakt. 'Benvunot Jackson!', valt er te zien op Milan Channel, de clubzender van de Serie A-gigant.