Zware tegenslag voor huurling: raakt Club peperdure flop weer niet kwijt?

Zware tegenslag voor huurling: raakt Club peperdure flop weer niet kwijt?

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2015 om 10:00wo 01-04-2015 om 10:00

De transfer van Mushaga Bakenga naar Club Brugge was een grote flop. Bakenga scoorde in zijn eerste partij voor blauw-zwart, maar daar bleef het ook bij. Eigenlijk mag de Noor al twee jaar lang weg bij Club, maar hij heeft nog een mooi contract tot 2017. Zo makkelijk is het dus niet om hem te verkopen, zeker nu hij tijdens zijn eerste match bij het Noorse Molde een loodzware blessure opliep.

Het CV van Bakenga is niet bepaald impressionant te noemen. Club wilde hem na zijn mislukte eerste maanden nog een kans geven bij een lagere ploeg en leende hem uit aan stadsgenoot Cercle. Daar maakte hij negen doelpunten, maar was hij door zijn houterige stijl en Club-verleden toch niet populair bij de fans. Het Deense Esbjerg was de tweede ploeg waaraan hij werd uitgeleend, maar zij gingen niet in op de aankoopoptie. Hetzelfde geldt voor de Duitse tweedeklasser Eintracht Braunschweig. Club raakte zijn spits van twee miljoen euro aan de straatstenen niet kwijt.

Molde is al de vierde club die Bakenga op huurbasis een kans heeft, maar veel gaan de Noren niet hebben aan hun nieuwe spits. Bakenga viel in een oefenwedstrijd uit zonder contact met een tegenstander, hij zal minstens zes maanden niet op het veld kunnen staan. Zijn ex-club Rosenborg zal dat best grappig vinden: ze schreeuwden moord en brand toen Bakenga naar grote rivaal Molde ging, die overgang lag heel gevoelig. Nu zal de woede bij Rosenborg waarschijnlijk bekoelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws