Vergeten Dortmund-Belg heeft weinig aantrek: club uit IJsland brengt soelaas

Vergeten Dortmund-Belg heeft weinig aantrek: club uit IJsland brengt soelaas

Gepubliceerd: vrijdag 6 februari 2015 om 09:02vr 06-02-2015 om 09:02

Voetbalprimeur bericht zelden over de IJslandse competitie, maar misschien komt daar binnenkort verandering in. De competitie zit door het succes van de nationale ploeg in de lift en kan daarom rekenen op meer sponsors. Waar er vroeger alleen met locals kon gespeeld worden kunnen de topclubs nu af en toe iets verder zoeken voor een nieuwe transfer: zo zijn al twee Belgen in IJsland verzeild geraakt. Na Jonathan Hendrikx heeft nu ook Jeremy Serwy getekend bij Hafnafjordur.

De nu 23-jarige Serwy is een jeugdproduct van Standard, maar hij brak pas echt door bij Sporting Charleroi. De vinnige flankspeler pakte er regelmatig uit met een mooie flits en groeide uit tot een publiekslieveling. Tijdens zijn periode bij Zulte-Waregem kon hij echter de lijn niet doortrekken en bleek hij voorlopig te wisselvallig. Zulte was hem liever kwijt dan rijk en leende hem zelfs uit aan tweedeklasser White Star Woluwe, een uitleenbeurt die ook geen succes was.

De carrière van Serwy zat op een dood spoor, tot Borussia Dortmund plots kwam aankloppen voor de jongeling. De Duitse topploeg gaf hem echter een beloftencontract, hij mocht wat groeien in het tweede elftal (dat in derde klasse speelt). Nu hij na anderhalf jaar nauwelijks vorderingen heeft gemaakt krijgt hij een vrije transfer: hij hoopt zijn carrière in IJsland te herlanceren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws