Opmerkelijke regel bij Premier League-club: 'Ik beboet elke speler die duikelt'
Gary Monk zal blijven opkomen voor zichzelf en zijn club

Opmerkelijke regel bij Premier League-club: 'Ik beboet elke speler die duikelt'

19-11-2014 13:18
3

Gary Monk zal blijven opkomen voor zichzelf en zijn club Swansea City. Hij uitte diverse malen kritiek op de arbitrage en heeft begin november een onderhoud gehad met scheidsrechtersbazen Mike Riley en Howard Webb.

Na de nederlaag tegen Stoke City was Monk witheet omdat Victor Moses een schwalbe zou hebben gemaakt. Het spijt de coach niet dat hij Moses heeft beticht van duiken en heeft gezegd dat de aanvaller zich moest schamen voor zijn gedrag. "Zodra een van mijn spelers nu een schwalbe maakt, krijg ik natuurlijk de wind van voren", zegt Monk tegen The Telegraph. "Maar ik heb tegen ze gezegd dat ze een boete krijgen voor een schwalbe. Daar gingen ze mee akkoord. Het is slecht voor jezelf en de club."

"Iedereen maakt fouten en ik denk dat we de beste scheidsrechtersgroep ter wereld hebben", vervolgt de coach in de krant. Swansea heeft dit seizoen de scheidsrechters evenwel niet mee. Wilfried Bony, Angel Rangel, Federico Fernandez en Jonjo Shelvey kregen allen een rode kaart. "Omdat ik er iets van heb gezegd, denken mensen dat ik tegen anti-scheidsrechters ben, maar dat is niet zo", aldus Monk. "Ik heb niet eens de tijd die ik eraan kan verspillen", reageert hij.

Na de nederlaag tegen Stoke vond Monk het wel tijd om iets te zeggen en voor zijn club op te komen. "Het kwam op mij over alsof ze nadelig voor ons floten, omdat wij er toch niets van zouden zeggen. Riley en Webb kwamen naar me toe in een hotel toen we tegen Everton moesten spelen en dat was een goed gesprek", besluit hij.