Jol: Ik had de kans om Bale voor vijf miljoen pond binnen te halen
Jol zag Welshman bijna voor avontuur in Hamburg kiezen

Jol: "Ik had de kans om Bale voor vijf miljoen pond binnen te halen"

11-10-2014 18:37
3

Het had niet veel gescheeld of Gareth Bale had in 2008 het shirt van Hamburger SV gedragen. Dat beweert althans Martin Jol, die destijds de trainer was bij de Noord-Duitse club.

In dienst van Tottenham slaagde Bale er in 2008 nog niet in om indruk te maken, waardoor de club de Welshman aanbood bij Jol. "Ik zag zijn potentie meteen, maar andere mensen zagen dat in die periode van zijn carrière nog niet. Daarom bood Tottenham Bale bij mij aan toen ik naar Hamburg ging", vertelt de Nederlandse coach aan TalkSport. "Tottenham zag Bale als een linksback, maar hij was op die positie niet de beste speler van de wereld."

"Hij was creatief en had bovendien een enorme snelheid. Iedereen kon zien dat hij voorin beter zou passen", aldus Jol, die Bale graag naar HSV had willen halen. "We moesten echter veel geld voor hem neerleggen, vijf of zes miljoen pond. Destijds konden we dat nog niet betalen. Ik heb toen aan Spurs-voorzitter Daniel Levy gevraagd of we hem mochten huren. Dat was echter niet mogelijk."