Rodwell waarschuwt Engelse talenten: 'Teken niet bij City, je moet spelen'

Rodwell waarschuwt Engelse talenten: 'Teken niet bij City, je moet spelen'

09-08-2014 13:42
7

Jack Rodwell heeft zijn talentvolle landgenoten gewaarschuwd. De middenvelder vindt dat jonge spelers twee keer moeten nadenken voordat zij een contract tekenen bij Manchester City.

Onlangs verruilde Rodwell het koopzuchtige Manchester City voor Sunderland. "Ik zou voor mezelf alle opties afwegen en afvragen of je regelmatig wilt spelen. Ik zou zeggen: 'teken niet, voetbal zo veel als je kunt'. Het eerste dat je jezelf moet afvragen is, hoe goed ben je? Maar dat weet je niet", zegt Rodwell.

De middenvelder haalt in het verdere gesprek met The Mirror zichzelf aan als voorbeeld. Bij Manchester City kwam Rodwell vrijwel niet aan de bak. Hij denkt dan ook dat hij daardoor het WK met het Engelse nationale elftal heeft misgelopen. "Als ik in de laatste twee seizoenen regelmatig zou hebben gespeeld, zou ik waarschijnlijk op het WK hebben gespeeld. In het laatste seizoen was ik drie weken geblesseerd, maar in 47 van de 57 duels was ik fit en beschikbaar. Dat zal veel mensen verbazen, ze hebben me nooit gezien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie