Rode Duivel Alexis Saelemaekers kan Thiago Motta volgen naar Juventus

Volgt Saelemaekers z'n coach van bij Bologna? 'Juventus toont interesse'

9 juni om 13:34

Hoewel Rode Duivel Alexis Saelemaekers niet geselecteerd is voor het EK in Duitsland, maakte hij het afgelopen seizoen indruk in de Italiaanse Serie A. Nu Bologna FC besloten heeft om hem dan toch niet over te nemen van AC Milan, lijkt Juventus in de dans te springen voor de polyvalente winger.

Een verrassing en anderzijds ook weer niet. Juventus zou geïnteresseerd zijn om Saelemaekers over te nemen van AC Milan, zo meldt Tuttosport. Dat is uiteraard rechtstreeks te linken aan het feit dat z'n coach bij Bologna, Thiago Motta, zo goed als zeker de overstap maakt naar De Oude Dame

De samenwerking tussen Motta en Saelemaekers verliep erg vlot bij Bologna. De Rode Duivel wordt daarom gezien als een niet al te dure versterking voor Juventus, die het voetbal van Motta reeds door en door kent en daarnaast meteen inzetbaar zou zijn. 

Voorlopig lijkt Saelemaekers echter nog gewoon op de terugweg naar AC Milan, nadat kersvers Bologna-coach Vincenzo Italiano de afkoopclausule van 10 miljoen euro niet op tafel wou leggen voor de winger. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.