Domenico Tedesco over Alexis Saelemaekers Vanaken en Mertens bij Rode Duivels

Polyvalente Saelemaekers gaat niet mee naar EK: "Hetzelfde als Vanaken en Mertens"

28 mei om 11:40
Laatste update: 28 mei om 11:40

Naast onder andere Hans Vanaken, Michy Batshuayi en Dries Mertens zal ook Alexis Saelemaekers niet van de partij zijn op het EK met de Rode Duivels. Ondanks z'n polyvalentie is het zijn huidige rol bij Bologna die hem parten speelt, volgens bondscoach Domenico Tedesco. 

Tedesco heeft wel degelijk overwogen om Saelemaekers mee te nemen richting Duitsland. "Ik heb hem gisteren gebeld met het nieuws", zegt Tedesco op de persconferentie. "Het is dezelfde situatie als bij Vanaken en Mertens."

"In Bologna speelt hij op de 10 of op de flank, daarom is het moeilijk voor hem gezien de kwaliteit en kwantiteit die we voorin hebben", gaat de bondscoach verder. "Saelemaekers speelt in een heel andere rol dan waarin wij hem hier zouden nodig hebben. Hij is geen echte back maar meer een wingback."

Nochtans kan Saelemaekers terublikken op een erg sterk seizoen in de Serie A, dat beseft ook Tedesco. "Ze hebben geschiedenis geschreven met Bologna door de Champions League te halen. Hij speelde daar een grote rol in. Nogmaals, het gaat gewoon om zijn positie en dat begreep hij volledig", aldus de bondscoach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.