Hallo, Tedesco? Saelemaekers 'Speler v/d maand' in Serie A

Stof tot nadenken voor Tedesco: Saelemaekers uitgeroepen tot 'Speler v/d maand'

22 mei om 16:02

Alexis Saelemaekers beleeft waarschijnlijk de beste periode uit zijn carrière. Met Bologna FC verzekerde hij zich van deelname aan de Champions League. Daar had hij in april ook een groot aandeel in. De Serie A heeft Saelemaekers daar ook voor beloond met de trofee voor 'Speler van de Maand'.

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht heeft die trofee overhandigd gekregen van de AIC, dat is de Italiaanse voetballersassociatie. Diezelfde organisatie bekroonde Romelu Lukaku in 2021 tot de MVP van het hele Serie-A-seizoen. In het geval van Saelemaekers gaat het dus enkel om de maand april. Daarin presteerde hij weergaloos.

Saelemaekers pakte geregeld uit met knappe acties en ook zijn statistieken mochten gezien worden. In totaal scoorde hij drie keer, waaronder één heerlijke vrije trap, en deelde hij ook nog een assist uit. Ook de Serie A reikt trouwens elke maand zo'n onderscheiding uit. Die organisatie koos niet voor Saelemaekers, maar wel voor Paolo Dybala van AS Roma.

In ieder geval zal de onderscheiding Saelemaekers deugd doen. Ook Domenico Tedesco zal het ongetwijfeld ter ore komen. Hij maakt binnen een week zijn selectie voor Euro 2024 bekend. Zal Saelemaekers daarbij zitten? Voorlopig is het nog koffiedik kijken. In zijn voordeel speelt alvast dat het maximum aantal spelers in de kern is uitgebreid naar 26.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.