GOAL: Uitblinker Saelemaekers zet Bologna op rozen met fraaie lob over Svilar

22 april - 21:35 Laatste update: 21:37

Maandagavond slaagde Bologna FC erin om een uitstekende zaak te doen in de Italiaanse Serie A. Terwijl ex-Union Saint-Gilloise-middenvelder Oussama El Azzouzi uitpakte met een fraaie omhaal bij het openingsdoelpunt, waren het de voormalige RSC Anderlecht-spelers Joshua Zirkzee en Alexis Saelemaekers die de overwinning helemaal over de streep wisten te trekken.

De Rode Duivel werd de diepte ingestuurd door z'n spits en pakte vervolgens uit met een knappe lob over Roma-doelman Mile Svilar heen. De wedstrijd eindigde op 1-3. De troepen van Thiago Motta verstevigen zo hun vierde plek in de stand, waar een ticket voor de Champions League aan vasthangt.

Bologna heeft na 33 speeldagen 62 punten en hijgt stilaan in de nek van Juventus, die er slechts twee meer hebben. AS Roma blijft op de vijfde plek steken met 55 punten, maar heeft wel een match minder gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.