Saelemaekers vond onder Motta voetbalplezier terug na vertrek bij AC Milan

Saelemaekers vond onder Motta voetbalplezier terug na vertrek bij AC Milan

16-10-2023 10:21

Alexis Saelemaekers maakte afgelopen zomer de overstap van AC Milan naar Bologna. Hij wordt uitgeleend voor één seizoen. In Bologna vond Saelemaekers naar eigen zeggen zijn voetbalplezier terug.

Saelemaekers kwam minder en minder in de plannen voor bij AC Milan en wou daarom andere oorden opzoeken. Volgens hem is het simpel. “Ik was mijn plezier, glimlach en vertrouwen in mensen kwijt. Thiago Motta en Bologna hebben mij dit teruggegeven. Ik voel me weer belangrijk”, zegt Saelemaekers in La Gazetta dello Sport.

Op dit moment is Saelemaekers nog geen onbetwiste titularis bij Bologna. Hij miste de competitiestart door een enkelblessure en was daarna ook een wedstrijd geschorst. Tot nu toe mocht hij drie keer een halfuur invallen. Het lijkt erop dat Motta hem wel als basisspeler zal gaan beschouwen. “Ik heb nog nooit zulke woorden gekregen van een coach. Kort gezegd benadrukt hij dat ik belangrijk zal zijn onder hem”, klinkt het bij de flankspeler.

Saelemaekers ging ook nog kort in op de EK-kwalificatie van de Rode Duivels, ondanks het feit dat hij zelf geen deel van de selectie uitmaakt op dit moment. “50% is het team en wat je individueel bepaalt. De andere 50% is het lot, dat kun je niet bepalen. Deze generatie is mooi en vroeg of laat zullen we prijzen winnen”, besluit Saelemaekers.