Bologna neemt Rode Duivel Alexis Saelemaekers niet over van AC Milan

'Bologna neemt Saelemaekers dan toch niet over van AC Milan'

6 juni om 15:50

Het zag er lang naar uit dat Alexis Saelemaekers definitief de overstap zou maken van AC Milan naar Bologna FC. De polyvalente winger was dit seizoen een belangrijke pion onder coach Thiago Motta, die erin slaagde om Champions League-voetbal af te dwingen. Nieuwe coach Vincenzo Italiano zou echter geen al te grote fan zijn van onze landgenoot, zo blijkt. 

Bologna zal de aankoopoptie van Saelemaekers niet lichten, zo meldt het Italiaanse Calciomercato. Reden daarvoor is enerzijds z'n prijskaartje van 10 miljoen euro. Anderzijds speelt het vertrek van Thiago Motta een grote rol. De nieuwe coach van Bologna, Vincenzo Italiano, zou de voorkeur geven aan andere profielen. 

De vraag is nu waar de toekomst van Saelemaekers dan wel ligt. Hoewel hij in april nog werd uitgeroepen tot 'speler van de maand' in de Serie A, zal hij bij AC Milan waarschijnlijk weer vrede moeten nemen met een rol als back-up, iets wat de ondertussen 24-jarige winger hoogstwaarschijnlijk niet zal zien zitten. 

De ex-Anderlecht-speler was dit seizoen goed voor 4 doelpunten en 3 assists in 32 competitiewedstrijden. Zijn marktwaarde bedraagt 12 miljoen euro volgens Transfermarkt

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.