"Kylian is het middelpunt van de belangstelling, maar dat is hij áltijd"

9 juni om 11:44

De Franse bondscoach Didier Deschamps denkt dat Kylian Mbappé zich volledig op het EK kan focussen. De aanvaller heeft een roerige periode achter de rug, maar de oefenmeester verwacht dat dat geen probleem op gaat leveren.

In het afgelopen seizoen kwam Mbappé veel in het nieuws door de problemen tussen de Fransman en zijn club Paris Saint-Germain. Nadat hij werd gepresenteerd als speler van Real Madrid haalde Mbappé nog een keer uit naar zijn vorige werkgever. "Kylian is in het middelpunt van de belangstelling, maar dat is hij áltijd. Hij heeft zijn persoonlijke nieuws, maar daarnaast heeft hij als aanvoerder een bepaalde rol bij de Franse ploeg, die hij altijd heel toegewijd vervult", aldus Deschamps in gesprek met De Telegraaf

Deschamps voorziet geen problemen met Mbappé bij de Franse nationale ploeg, want volgens de oefenmeester zal de blikvanger nooit iets doen dat tegen het teambelang ingaat. "Zijn houding is ook heel goed. Kylian lacht, heeft plezier en werkt hard", aldus de Franse bondscoach. "En hij heeft ook gewoon weer een seizoen achter de rug waarin hij 44 goals heeft gemaakt. Natuurlijk is er in zijn geval sprake van een context. Maar de bekendmaking van zijn vertrek naar Real Madrid kan hem ook extra motivatie geven. Daarmee kan hij een bladzijde omslaan."

In de groepsfase van het EK is Frankrijk tijdens de loting gekoppeld aan Oostenrijk, Nederland en Polen. De Fransen beginnen aan het eindtoernooi met een wedstrijd tegen Oostenrijk op maandag 17 juni. Voorafgaand aan het EK staat er nog een oefenduel op het programma met Canada.