Deschamps onverschillig: "Mbappé en Real? Ik besteed er niet meer aandacht aan"

Deschamps onverschillig: "Maar begrijp dat het in de media veel aandacht krijgt"

29 mei om 19:44

Didier Deschamps ligt er niet van wakker als Real Madrid de komst van Kylian Mbappé wereldkundig maakt in aanloop naar het EK. Dat vertelde de bondscoach van Frankrijk op een persconferentie in eigen land. De Fransen beleggen een trainingskamp in Clairefontaine, net boven Parijs. 

"Het hangt niet van mij af. Zij (Real Madrid en Mbappé, red.) zullen beslissen wanneer het tijd is om het officieel te maken. Voor zover mogelijk zal ik me aanpassen aan het team en het Franse nationale team."

Opmerkingen dat zijn sterspeler niet in goede doen zou zijn, wuift de bondscoach van Frankrijk weg. "Wat Mbappé betreft, vind jij hem niet fit? Hij scoorde 'slechts' 44 doelpunten gedurende het seizoen, het is waar dat hij het beter had kunnen doen. Maar ach, hij speelde in een Franse bekerfinale, hij was actief. Anderen stopten al eerder met spelen of speelden niet voor hun club", klinkt het cynisch. 

"Er gebeurt wat er gebeurt op clubniveau, maar de context in het Franse team is anders", vervolgt Deschamps. "Kylian heeft altijd deel uitgemaakt van een teamproject. Het is duidelijk dat hij verantwoordelijkheden heeft bij zijn club, maar hij heeft ze hier ook, zo niet meer. In die zin ga ik er niet meer aandacht aan besteden. Maar ik begrijp dat in buitenlandse media, als het gaat om het besluit en de aankondiging, het veel ruimte in beslag neemt."

"Kylian neemt elke dag veel ruimte in beslag en dat is normaal omdat hij Kylian is. Hij is voor ons een heel belangrijk element."