‘Praet verlaat Leicester City transfervrij met Albrighton en Iheanacho’

OFFICIEEL: Leicester City bevestigt vertrek van Praet

7 juni om 20:00
Laatste update: 7 juni om 20:00

Dennis Praet, de 30-jarige middenvelder, verlaat Leicester City transfervrij. Dit wordt gemeld door transferexpert Fabrizio Romano. Naast Praet vertrekken ook Kelechi Iheanacho en Marc Albrighton.

Het is nog de vraag waar Praet zijn toekomst gaat voortzetten. In de laatste winterse mercato toonde Royal Antwerp FC interesse in de diensten van de middenvelder. Door het vertrek bij Leicester City is Wout Faes de enige overgebleven Belg bij Leicester.

Praet gaf eerder open te staan voor een terugkeer naar België. Praet wist vier keer kampioen van België te worden met Anderlecht. Praet gaf wel aan dat hij toch een voorkeur heeft om terug te keren naar de Serie A, waar hij bij Sampdoria en Torino speelde.

Preat verlaat Leicester City in ieder geval op een mooi moment. Leicester City is vanuit de Championship gepromoveerd naar de Premier League. In het afgelopen seizoen speelde Praet 20 matchen bij Leicester. Hierin wist hij eenmaal te scoren en eenmaal een assist af te leveren. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

UPDATE: Via de officiële kanalen heeft Leicester City inmiddels ook bevestigd dat het verhaal vn Praet bij de club erop zit. Hij moet komende zomer op zoek naar een nieuwe uitdaging.