Arne Engels en Mandela Keita niet mee naar EK met Rode Duivels

Engels én Keita mogen allebei naar huis, ondanks er nog één speler meekon naar EK

7 juni om 14:40
Laatste update: 7 juni om 14:48

Domenico Tedesco heeft z'n definitieve spelerselectie ingediend voor het EK met de Rode Duivels. Daar zijn slechts 25 namen op te vinden, ondanks elk land er eigenlijk 26 mocht meenemen. Zowel Mandela Keita (Royal Antwerp FC) als Arne Engels (FC Augsburg) mogen het trainingskamp verlaten en huiswaarts keren. 

Tedesco gaf op de eerste persconferentie al aan geen fan te zijn van het feit dat er 26 spelers geselecteerd mogen worden. Donderdagmiddag kwam het onderwerp opnieuw ter sprake, nadat Tedesco bekendmaakte 'slechts' 25 spelers mee te nemen naar Duitsland. "Het gaat puur om het groepsgevoel", zei Tedesco op de persconferentie

"Natuurlijk is het mogelijk om jonge spelers mee te nemen en ze dan teleur te stellen", ging Tedesco verder. "Met de blessures was het nu handig op training, maar als je 11 tegen 11 wil spelen moet je er nu al één uithalen."

Tedesco benadrukt dat het niet aan de kwaliteiten van de twee 'extra' spelers ging. "Mandela en Engels deden het erg goed en gaven een goede indruk", klonk het. "We waren erg transparant dat er een kans bestond dat we met 26 zouden gaan, maar gezien de situatie van de blessures op dit moment is 25 het juiste aantal om mee te nemen. Niet te veel, niet te weinig."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.