Openda krijgt steun bij Rode Duivels: "Hij vult zijn rol nog perfect in"

7 juni om 12:44

Loïs Openda blijft op zoek naar goals bij de Rode Duivels. Tegen Montenegro lukte het opnieuw niet, maar voormalig beloftencoach Jacky Mathijssen blijft in hem geloven. 

"Als spits heb je altijd periodes waarin je wedstrijden beslist en waarin dat net een beetje minder lukt", aldus Mathijssen bij Sporza. "Op het EK voor beloften lukte het voor hem ook niet bij ons. Maar ondanks het feit dat het een belangrijk toernooi was, wist ik ook dat dat erbij hoort bij alle spitsen. Je moet jonge voetballers zoals hij vooral vertrouwen geven."

Openda blijft wel oorlog maken voorin. "Wat dat betreft doet Loïs nog perfect wat van hem gevraagd wordt. Ik zie hem ruimtes creëren, zijn snelheid gebruiken, opduiken voor de goal … Op dat vlak is de invulling van zijn rol perfect. Als de coach en de rest van de staf hem vooral zeggen dat te blijven doen, dan komt alles goed."

Openda heeft nu al twaalf interlands niet meer gescoord. Tegen Luxemburg gaat Romelu Lukaku starten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.