Degryse ziet 'zoekende' Openda:

Degryse ziet 'zoekende' Openda: "Heeft nood aan een doelpunt"

5 juni om 23:01
Laatste update: 5 juni om 23:08

De Rode Duivels wonnen woensdag met 2-0 van Montenegro. Via een strafschop zette Leandro Trossard in het slot van de partij de eindstand op het bord. Loïs Openda had de penalty ook graag genomen, maar Marc Degryse begrijpt dat Trossard mocht aanleggen.

Na een overtreding op Jérémy Doku ging de bal op de stip. "Naast Trossard en Openda wilde ook de strafschop nemen. We kennen de afspraken niet, maar uiteindelijk nam Trossard de penalty. Hij zal wel aangeduid zijn. Dan is het logisch dat hij de bal neemt", aldus Degryse.

Openda scoorde nog niet voor de Rode Duivels."Bij Leipzig scoort hij met de ogen toe. Bij de Rode Duivels is hij nog zoekend. Hij heeft nood aan een doelpunt. Maar ik ben geen voorstander van een spits die zijn eerste wil maken via een strafschop. Hij kan trouwens de penalty ook gewoon missen en wat dan? Dan wordt het nog erger", stipte Degryse bij VTM nog aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.