Rode Duivels maken indruk voor de rust, maar vallen stil in de tweede helft

5 juni om 22:26
Laatste update: 5 juni om 22:31

De Rode Duivels hebben woensdagavond het oefenduel tegen Montenegro gewonnen met 2-0. Voor de rust waren de troepen van Tedesco scherp, maar in de tweede helft en de vervanging van De Bruyne verwaterde het spelbeeld.

Wie gedacht had dat Tedesco bij de voorlaatste interland voor het EK met zijn basiselftal voor het toernooi ging starten, kwam bedrogen uit. Zo ontbrak Vertonghen door blessureleed en liet ook Lukaku de match aan zich voorbijgaan. In het hart van defensie begonnen Debast en Faes. De return van Witsel in de basis laat dus op zich wachten. Als linksachter kreeg debutant De Cuyper zijn kans. Vermeeren mocht zich op het middenveld bewijzen. Voorin stond Openda.

Tegen de nummer 70 van de wereld nam België het heft meteen in handen. In de eerste minuten van de partij was er een kopkans voor Carrasco en schoot Vermeeren voorlangs. Op het kwartier had Carrasco altijd moeten scoren, maar na een slim balletje van Openda besloot de winger op de doelman. Een minuut later geraakte Carrasco op aangeven van De Bruyne in één tijd ook niet voorbij Sarkic.

De kansen voor de Belgen bleven komen, maar het doelpunt bleef maar uit. Op het halfuur claimde De Bruyne een strafschop, maar de scheidsrechter liet onterecht begaan. Daarna volgde een kopbal van Onana en Carrasco die voor de vierde keer de openingsgoal liet liggen. Ook Openda kon niet scoren toen hij voor Sarkic opdook.

Kwelduivel in de fout
De doelman van Montenegro was bijna de hele eerst helft de kwelduivel voor de Belgen, maar had in het slot twee keer pech. Eerst blesseerde hij zich en even later had hij het ongeluk dat hij bij het uitkomen inspeelde op De Bruyne. In zijn 100e interland kon De Bruyne zo van ver in een lege goal scoren.

De tweede helft begon met zes wissels van Tedesco. Zo bleef onder meer De Bruyne binnen en kwam Witsel tussen de lijnen. Het spelbeeld na de rust was volledig anders. De Belgische kansen bleven uit en plots doken de bezoekers toch op voor Casteels. Dat kwam mede door balverlies van Vermeeren en een mindere interceptie van Witsel.

Rood en strafschop
Na de rust bleven de Belgische fans op hun honger zitten, maar het venijn zat wederom in de staart. Eerst kreeg Brnovic rood (twee keer geel). Even later kregen e Belgen nog een strafschop na een fout op Doku. Trossard zette de eindstand op het bord.

Zaterdag oefenen de Rode Duivels een laatste keer voor de start van het EK. Dan is Luxemburg de tegenstander van dienst. Op maandag 17 juni begint het Europese kampioenschap voor de Belgen met een duel tegen Slowakije. Later in de groepsfase nemen de Rode Duivels het nog op tegen Roemenië en Oekraïne.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.