Fink voelt zich al helemaal thuis bij KRC Genk: "Mijn vader was een mijnwerker"

5 juni om 13:47

Met Thorsten Fink heeft KRC Genk een nieuwe coach gevonden. De Duitser komt over van STVV en moet bij de Limburgers meedingen voor de prijzen. Fink kijkt alvast enorm uit naar zijn klus bij Genk.

Op de officiële kanalen van Genk kon de nieuwe trainer zijn lof ook niet op over de Limburgers. "KRC Genk is één van de beste teams uit de competitie en een club met een prachtig verleden", geeft hij aan.

Genk noemt zichzelf weleens een 'mijnclub'. Een benaming waar Fink zich heel goed in kan vinden. "Net als veel mensen die bij de club betrokken zijn, was mijn vader een mijnwerker. Hard werken is een waarde die ik van thuis uit heb meegekregen en hier ook wil uitdragen. Verder delen de club en ik dezelfde voetbalfilosofie", aldus de trainer.

Bij Genk zal Fink net zoals bij STVV ook weer moeten rekenen op flink wat jonkies. Daar kijkt hij enorm naar uit. "KRC Genk staat bekend om zijn geweldige jeugdwerking en beschikt over een sterk beloftenteam in de Challenger Pro League. Ik kan niet wachten om met al die talenten van vandaag en morgen aan de slag te gaan. Ik wil hier prijzen pakken en me samen met de club bewijzen op het internationale toneel", besluit hij.