STVV reageert met kwinkslag na vertrek Fink: 'KRC Genk probeert onze aanpak over te nemen'

5 juni om 13:00

Geen Thorsten Fink bij STVV komend seizoen, die afscheid heeft genomen van de club en richting KRC Genk verhuist. De Kanaries hebben inmiddels ook bijzonder opvallend gereageerd op zijn vertrek.

Dat Fink naar de rivalen van Genk verhuist, is uiteraard opvallend. Het lijkt echter niet voor woede te hebben gezorgd, maar enige fierheid bij de club. 'We moeten er geen doekjes om winden: dat Genk de nieuwe bestemming van Thorsten Fink wordt, doet een STVV-supporter natuurlijk pijn. We begrijpen jouw gevoel. Maar zoals je weet: de kopie kan het origineel nooit evenaren', geeft men aan bij STVV.

De club ziet het ook als een groot compliment dat Genk haar nieuwe coach bij STVV moet halev. 'Dat een rivaal als Genk onze aanpak tracht over te nemen, toont bovendien aan dat we als club op de goede weg zijn. We zijn niet langer het kleine broertje, waar zogenaamd geen rekening mee gehouden wordt. We zijn een uitdager geworden, die als giant killer de top 6 regelmatig het vuur aan de schenen legt', aldus de Kanaries.

STVV geeft daarop ook nog aan dat het nu op zoek gaat naar een 'bekwame coach'. 'Een coach aan te trekken die onze visie en passie deelt', aldus STVV nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.