Thorsten Fink neemt afscheid van STVV en trekt naar KRC Genk

OFFICIEEL: KRC Genk shopt bij STVV en neemt trainer Fink over

5 juni om 12:25

Na het vertrek van Wouter Vrancken heeft KRC Genk haar nieuwe coach beet. Zoals verwacht trekt het Thorsten Fink aan, die zijn handtekening heeft gezet bij de Limburgers en overkomt van STVV.

Fink werd al even gelinkt aan Genk en was één van de topkandidaten om het roer over te nemen na het vertrek van Wouter Vrancken, die volgend seizoen aan het roer staat bij KAA Gent. De Duitse trainer wist stevige indruk te maken bij STVV en kon dankzij zijn goede resultaten met de Kanaries zich op het lijstje van Genk zetten.

Bij Genk zal Fink, die uiteindelijk in de Europe Play-Offs derde eindige met STVV, weer moeten heropbouwen. De club ziet Maarten Vandevoordt en Bilal El Khannouss vertrekken, terwijl er nog meerdere extra pionnen de club zullen verlaten.

Fink krijgt daar alleszins genoeg tijd voor. Geen Europees voetbal voor Genk komend seizoen, dat het barrageduel voor het laatste Europese ticket verloor tegen KAA Gent. De Duitse coach, die in het verleden ook trainer was van FC Basel, Hamburger SV, APOEL Nicosia, Grasshoppers, Vissel Kobe, Riga en Al-Nasr SC, moet komend seizoen Genk wel dat Europees ticket gaan bezorgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.