“Kompany bij Bayern eerste keuze?”

“Van buitenaf werd de keuze voor Kompany bij Bayern met vraagteken begroet”

30 mei om 18:43

Vincent Kompany staat volgend seizoen aan het roer van Bayern München. Deze wending in zijn carrière wordt met een zekere verbazing ontvangen, ook in Italië. De keuze van Bayern wordt door La Gazzetta dello Sport beschreven als een weloverwogen gok.

De aanstelling van Kompany valt volgens de Italiaanse sportkrant toch te rijmen. Algemeen directeur, Max Eberl, zou Kompany al vanaf het begin als een serieuze kandidaat beschouwd hebben. Zoals de krant het treffend verwoordt: "Van buitenaf werd de keuze voor een nieuwe coach begroet met een groot vraagteken. Maar binnen de club wordt er goed over nagedacht."

Kompany's aanstelling bij Bayern toont aan dat de club niet over één nacht ijs is gegaan. Hoewel er enige verrassing is, heeft Bayern duidelijk vertrouwen in zijn capaciteiten. "Kompany heeft een interessant profiel," aldus La Gazzetta dello Sport. "Als hij niet de eerste keuze is, is hij ook geen noodoplossing." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.