Pers stelt vragen bij transfer Kompany naar Bayern

Kompany naar Bayern: ‘Heeft slechts 191 wedstrijden op zijn naam staan’

30 mei om 17:42

De aanstelling van Vincent Kompany als coach van Bayern München wordt door verschillende perspectieven belicht. Spaanse krant Marca benadrukt toch een zeker risico in deze beslissing.

"Hij heeft slechts 191 competitiewedstrijden op zijn naam staan en krijgt de zware taak om een Bayern München opnieuw op te bouwen." De focus ligt op het feit dat Kompany relatief weinig ervaring heeft als coach en de uitdaging om een Bayern-team te leiden dat de ‘Duitse kroon’ heeft afgestaan na een lange periode van overheersing.

Hoewel de keuze om Kompany aan te stellen als een gok wordt beschouwd, wordt het ook gezien als een weloverwogen risico. De Spaanse pers erkent dat zijn taak bij Bayern München niet eenvoudig zal zijn, maar er wordt ook vertrouwen uitgesproken in zijn vermogen om met deze uitdaging om te gaan. 

Marca benadrukt echter dat de druk hoog zal zijn voor Kompany, gezien de hooggespannen verwachtingen bij Bayern München en de recente successen van andere clubs in de Bundesliga.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.