Frutos over periode met Kompany bij Anderlecht

Frutos over periode met Kompany bij Anderlecht: “Het was als een universiteit”

30 mei om 17:33

Nicolas Frutos, voormalig lid van Vincent Kompany's staf bij RSC Anderlecht, is optimistisch over de uitdaging die Kompany te wachten staat bij Bayern München, ondanks de omvang ervan.

"Hij is er klaar voor," verklaart Frutos, geciteerd door RTBF. Hoewel het nieuws even op zich liet wachten, is het ondertussen al even officieel: Kompany, op 38-jarige leeftijd en ondanks een moeilijk seizoen bij Burnley, staat aan het roer bij Bayern München. De club bevestigde het nieuws woensdag op haar sociale kanalen en benadrukte dat de Belg vereerd is om de rol op zich te nemen.

Frutos, die nauw heeft samengewerkt met Kompany, geeft in een interview zijn kijk op de situatie. Hij beschouwt Kompany's overstap naar Bayern als een natuurlijke stap voor een coach vol ambitie. "Het is normaal," stelt Frutos. "Het past perfect bij een aantal parameters, waaronder zijn persoonlijkheid, overtuigingen over voetbal en zijn groei als coach, met name tijdens zijn tijd bij Burnley in de Premier League." 

Frutos beschouwt de periode in de Premier League als een cruciale leerervaring voor Kompany, waar hij zijn trainersdiploma haalde door te midden van uitdagende omstandigheden. "Voor mij was het de universiteit," zegt Frutos.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.