“Je moet transfer Kompany hardop zeggen om te geloven”

The Guardian: ‘Transfer van Kompany naar Bayern is ongelooflijk'

30 mei om 17:14

Vincent Kompany betreedt volgens RTBF ‘een nieuwe dimensie’ als coach van Bayern München, een positie die volgens de krant een enorme uitdaging met zich meebrengt. De buitenlandse pers reageert gemengd op zijn aanstelling. 

Een artikel van The Guardian beschrijft het als een bijna ongelooflijke ontwikkeling. “Je moet het bijna hardop zeggen om het te geloven”, lezen we in de Britse krant. “De Bundesliga-reuzen hebben eindelijk hun zoektocht afgerond. Een zoektocht die begon bij Bayer Leverkusen en eindigde bij Burnley.” 

Sky Sports benadrukt de verrassing van Kompany's aanstelling, maar erkent ook de logica erachter. "Je ontkomt echter niet aan ongeloof als een gedegradeerde coach bij Burnley op het punt staat om een van de grootste banen in Europa te krijgen." 

Het artikel wijst verder nog op de invloed van Kompany's leiderschap en zijn relatie met Pep Guardiola, waarbij hij stelt dat de moderne visie op elitecoaching evolueert naar meer dan alleen resultaten, en benadrukt zijn succesvolle aanpassing van het spel bij Burnley.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.