Denemarken selectie voor EK: Club Brugge en Anderlecht

Denemarken maakt selectie bekend: Club Brugge en Anderlecht vertegenwoordigd

30 mei om 16:59

De selectie van Denemarken voor het EK van aankomende zomer is naar buiten gebracht. Door bondscoach Kasper Hjulmand zijn meerdere spelers met een Belgische link opgeroepen voor de eindronde in Duitsland.

Vijf spelers uit de Belgische competitie zijn geselecteerd voor het Deense elftal dat zal deelnemen aan Euro 2024. Bondscoach Kasper Hjulmand heeft zijn selectie bekendgemaakt, waarin Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Anders Dreyer en Kasper Dolberg van RSC Anderlecht en Andreas Skov Olsen van Club Brugge zijn opgenomen. Deze spelers zullen samen met andere bekende namen zoals Christian Eriksen en Rasmus Hojlund proberen Denemarken naar succes te leiden in het toernooi.

Opvallend is de aanwezigheid van ex-KRC Genk-speler Joakim Maehle en voormalig Anderlecht-speler Jacob Bruun Larsen in de selectie. De Deense ploeg is ingedeeld in groep C en zal het opnemen tegen Slovenië, Engeland en Servië. Vooral de wedstrijd tegen Engeland op 20 juni zal beladen zijn, aangezien Engeland Denemarken in 2021 in de halve finale van het EK uitschakelde.

EM-truppen 🇩🇰

Kasper Hjulmand har sat navn på de 26 spillere, som skal repræsentere Danmark til EM i Tyskland 🏆

Kom så Danmark 🇩🇰

📸 @fbbillederdk#herrelandsholdet #ForDanmark #EM #trup #EURO2024 #team #denmark #squad pic.twitter.com/s13UjHI4O0

— Fodboldlandsholdene 🇩🇰 (@dbulandshold) May 30, 2024

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.