'Gent overtuigt Lyngby voor Gudjohnsen'

Lyngby gaat overstag: 'Gent overtuigt Denen met recordsom voor Gudjohnsen'

22 mei om 15:30
Laatste update: 22 mei om 15:43

De supporters van KAA Gent mogen binnenkort hun nieuwe spits verwelkomen. De aankondiging van Andri Gudjohnsen is immers slechts een kwestie van tijd, zo blijkt. Deense bronnen melden dat Lyngby BK een Gents bod aanvaard heeft.

Het Deense Bold weet dat de transfer van Gudjohnsen zo goed als in kannen en kruiken is. De IJslander, zoon van legende Eidur, reisde eerder deze maand al naar de Oost-Vlaamse hoofdstad af om een persoonlijke overeenkomst te bereiken. Nu is er ook een deal op clubniveau. Gent zou zo'n 22 miljoen kronen betalen, wat neerkomt op een dik drie miljoen euro.

Lyngby is tevreden met dat aanbod. Dat mag ook best, want als alles rond geraakt, zou Gudjohnsen de duurste uitgaande transfer ooit zijn van de club. Bovendien doen de Denen een gouden zaak: nog niet zo lang geleden namen ze de spits nog gratis over van het Zweedse IFK Norrköping. Gudjohnsen maakte dit seizoen indruk in Denemarken. Hij scoorde er vijftien keer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.